MEXIC MARELE TUR

  de la1949€persoana

  

16 zile

    

    

  

Avion

Detalii Oferta

Pe urmele civilizatiilor Maya & Azteca

Transport Avion AIR FRANCE | 16 zile | de la 1.949 Euro

Mexicul este una dintre cele mai mistice tari, sustinuta de ritualuri si traditii stravechi. Este o tara fascinanta si unica prin imbinarea vechiului cu noul. Veti gasi aici si multe situri arheologice bogate in cultura civilizatiilor Maya, Olmec, Tarascan si Azteca. Printre cele mai importante locuri din Mexic se numara capitala Mexico City si Monterrey, cu frumoasele sale cladiri coloniale, Guadalajara, Oaxaca, Morelia, San Miguel de Allende, Guanajuato, Zacatecas si Merida in peninsula Yucatan, printre altele. Mexic este o tara frumoasa si diversa, cu multe lucruri de oferit vizitatorilor, fie ca mergeti sa vizitati plajele locale faimoase in toata lumea pentru ospitalitate si frumusete, sau orasele istorice din perioada de dinaintea colonizarii spaniole.

01.03 - Ziua 1 BUCURESTI - MEXICO CITY

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 04:05 pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Paris. Decolare la ora 06:05 si sosire in Paris la 08:30. Decolare spre Mexico City la ora 11:00 cu zborul AF178. Sosire in Mexic la ora 16:20. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cocktail de bun si servirea cinei. Program liber pentru odihna. Cazare Hotel Fiesta Americana Reforma 5* sau similar. (Mese incluse: mese in avion, cina la hotel).

02.03 - Ziua 2 MEXICO CITY

Mic dejun.Ne aflam in Mexico City, unul dintre cele mai mari orase ale lumii din punct de vedere al populatiei, casa unui imperiu antic care s-a transformat intr-o metropola moderna, un important centru in realizarea telenovelelor si cu cei mai buni mariachi. Tur de oras Mexico City. In Ciudad de Mexico exista doua zone care au fost declarate Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Primul, Centrul Istoric (Centro Historico) cu cladirile istorice si religioase precum Catedrala Metropolitana (Catedral Metropolitana), una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din emisfera vestica. Palatul National (Palacio Nacional) cu picturi murale spectaculoase care descriu istoria Mexicului. Dupa-amiaza vom vizita Muzeul National de Antropologie. Un loc ce spune totul despre cultura mexicana, de la originile ei asiatice pana in zilele noastre. Este cel mai mare muzeu al Americii Latine si unul dintre cele mai mari depozite antropologice ale lumii. Insasi cladirea ce-l adaposteste e o opera de arta. Dupa tur, timp liber pentru cumparaturi. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Fiesta Americana Reforma 5* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si cina)

03.03 - Ziua 3 MEXICO CITY – TEOTIHUACAN

Mic dejun. Plecare spre Teotihuacan - oras vechi aztec localizat la 65 km de capitala. Orasul se intindea pe 30 kilometri patrati. Teotihuacan a devenit cel mai mare oras mexican pre-hispanic, cu o populatie de aproximativ 200.000 de oameni. Cea mai importanta cladire este Piramida Soarelui - care are o inaltime de 63 de metri (207 ft). Potrivit arheologilor, Teotihuacan este unul dintre cele mai vechi complexuri arheologice. Teotihuacan, cu piramidele sale uriase inchinate Soarelui si Lunii, este alcatuit dintr-un labirint de palate, temple, locuinte, piete si bulevarde. Orasul se crede ca a fost construit in anul 100 I.Hr. La intoarcere veti vizita si Bazilica Fecioarei Guadalupe – protectoarea Mexicului. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Fiesta Americana Reforma 5* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si cina).

04.03 - Ziua 4 MEXICO CITY – PUEBLA – OAXACA

Mic dejun. Plecare spre Oaxaca. Oprire in Puebla pentru a vizita centrul istoric. Veti vizita: Santa Maria Tonantzintla, o superba biserica cu interior baroc si cu peretii acoperiti la exterior cu placi de ceramica de Talavera bordo cu romburi albastre şi steluţe albe, Capela Rosario - in stil baroc cu stucaturi aurii, inchinata Reginei Rozariului. Oprire pentru cumparaturi la “El Paraian” unde veti gasi ceramica, bomboane traditionale, haine de piele etc. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam drumul catre Oaxaca. Oaxaca este locul originar istoric al populatiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec, avand cei mai multi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite in Mexicul de azi. Cazare Hotel Mision de Los Angeles 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

05.03 - Ziua 5 OAXACA

Mic dejun. In prima parte a zilei tur de oras Oaxaca. Orasul colonial ofera multe locuri istorice interesante. Veti vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fantana Sapte Regiuni. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam cu vizita orasul zapotec Monte Alban unde veti gasi urme ale acestei civilizatii. Veti admira Mormantul 7 - care adaposteste mai mult de 500 de piese de aur, chihlimbar si bijuterii turcoaz - si Piata Principala, fosta inima a orasului. Vom incheia ziua vizitand o distilerie care produce Mezcal – o bautura spirtoasa facuta din diferite soiuri de agave, celebra in Mexic, asemanatoare cu tequila. Intoarcere in Oaxaca. Cazare Hotel Mision de Los Angeles 4* sau similar Oaxaca. (Mese incluse: mic dejun si pranz )

06.03 - Ziua 6 OAXACA – MITLA - TUXTLA GUTIERREZ

Mic dejun. Vom incepe ziua vizitand cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Vom continua apoi cu vizita la Mitla unde se afla unul din cele mai importante situri arheologice, situat la o altitudine de 1 480 m şi înconjurat de munţii Sierra Madre del Sur. Până în aproximativ 900 d.Hr., aici era un loc sacru în care zapotecii îşi îngropau morţii. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam apoi catre Tuxtla Gutierrez aflat in regiunea Chiapas. Cand vorbesti de aceasta regiune inseamna ca vorbesti despre mayasi (una dintre civilizatiile avansate din perioada 250-900 A.D). Cazare Hotel Holiday Inn Express La Marimba 3* sau similar Tuxtla Gutierrez. (Mese incluse: mic dejun si pranz )

07.03 - Ziua 7 TUXTLA GUTIERREZ – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Micul dejun. Dimineata veti face un tur al Canionului Sumidero cu barca. Canionul cu pereti abrupti a fost creat acum milioane de ani de Raul Grijalva, peretii lui stancosi ridicandu-se la peste 1000m deasupra raului. Apoi vom face un scurt popas in Chiapa de Corzo pentru a admira superba fantana in stil maur (mudejar). Dupa-amiaza plecare spre San Cristobal de las Casas. Cocktail de bun venit si servirea cinei la un restaurant local. Cazare hotel Plaza Magnolias 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si cina )

08.03 - Ziua 8 SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Mic dejun. Astazi sunteti invitati sa descoperiti frumusetea satelor mayase de langa San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula. Locuitorii sunt indigeni Tzotzil si au o organizare proprie, nu platesc impozite, nu permit politiei federale sa intre in teritoriul lor, si au un ritual religios diferit, de altfel centrul geografic si spiritual al orasului fiind biserica dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, oras locuit tot de indigeni Tzotil, cunoscuti pentru florile lor. Crini, crizanteme, trandafiri cresc in gradinile lor si le impodobesc altarele. Veti admira aici Biserica San Lorenzo. Intoarcere in San Cristobal si timp liber la dispozitie. Servirea cinei la un restaurant local. Cazare hotel Plaza Magnolias 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si cina )

09.03 - Ziua 9 SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – CASCADELE AGUA AZUL – PALENQUE

Mic dejun. Plecare spre Palenque. In drum va veti opri sa vizitati fabuloasele cascade “Aqua Azul”. Incojurate de o vegetatie luxurianta, raurile se varsa in defileul stancos formand sute de cascade albe. Vom mai face apoi un stop la Misol Ha, o alta minunata cascada. Sosire in Palenque. Servirea cinei la hotel. Cazare la hotel Mision Palenque 4* sau similar Palenque. (Mese incluse: mic dejun si cina)

10.03 - Ziua 10 PALENQUE - CAMPECHE

Mic dejun. Exploram Palenque, unul din cele mai importante, elegante si misterioase situri arheologice mayase. In interiorul piramidei a fost descoperit sarcofagul si fascinanta piatra funerara sculptata a Regelui Pakal (o copie se afla in Muzeul de Antropologie din Mexico City). Cu toate ca situl arheologic este unul de dimensiuni medii, fiind mai mic decat siturile de la Tikal sau Copan, el contine unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si alte basoreliefuri pe care le-a lasat mostenire civilizatia maya. Veti admira Templul Soarelui - foarte bine pastrat, unde pe scut apare fata zeului mayas, Palatul care apartinea familiei regale, fiind folosit atat pentru ceremonii cat si pentru locuit. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza plecare spre Campeche. Cazare la hotel Gamma de Fiesta Inn Campeche Malecon 4* sau similar Campeche. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

11.03 - Ziua 11 CAMPECHE – UXMAL – MERIDA

Mic dejun. Tur panoramic de oras Campeche in care veti admira Poarta Pamantului, Catedrala “Concepcion Inmaculada” Piata Principala. Ne indreptam catre orasul Uxmal in care veti admira cele mai bine pastrate vestigii mayase: Casa Testoaselor (renumita pentru broastele testoase care decoreaza cornisa), Casa Pasarilor, Palatul Mastilor (decorat cu sase randuri de masti), Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul catre Merida al carei nume maya este T’hó’ sau Ichkanzihóo (cetatea celor cinci dealuri). Tur de oras panoramic. Este capitala si orasul cel mai mare al Peninsulei Yucatan. Centrul istoric al orasului este primitor si pitoresc presarat cu cladiri in stil colonial. In Plaza Mayor (piata centrala) se afla Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598 partial cu pietre din vechiul oras mayas. Langa gasim Palacio Municipal (Primaria), o cladire tipic coloniala de culoare roz. Transfer la hotel si cocktail de bun venit. Cazare la hotel El Espanol-Paseo de Montejo 5* Merida sau similar. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

12.03 - Ziua 12 MERIDA – PENINSULA YUCATAN – CANCUN

Mic dejun. Plecare spre Cancun. Oprire la Chichén Itzá – cel mai cunoscut si cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a peninsulei Yucatán. Prin semnificatia istorica, simbolistica complexa si conservarea excelenta a minunatelor edificii, Chichén Itzá reprezinta o minune a culturii şi civilizatiei moderne. Veti admira Piramida Kukulkán sau Castelul, ce constituie miezul complexului arhitectural, Observatorul, O padure de coloane sculptate - Grupul celor o Mie de Coloane - ce ocupa o piata mare, de 142/155 m. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza transfer in Cancun. Pe drum vom mai vizita cenota X’keken Well (recent denumita X’Keken Jungle Park) o formatiune masiva de calcar cu numeroase stalactite agatate de plafonul sau („piscina” naturala este incalzita si se poate inota). Dupa vizita ne continuam drumul catre Cancun. Cazare cu all inclusive la hotel Fiesta Americana Condesa 5* (camere premium garden view) sau similar Cancun. (Mese incluse: mic dejun, pranz, all inclusive)

13.03 – 14.03 - Zilele 13 - 14 CANCUN

Mic dejun. Doua zile libere pentru plaja si/sau excursii optionale. Cazare cu all inclusive la hotel Fiesta Americana Condesa 5* (camere premium garden view) sau similar Cancun. (Mese incluse: all inclusive)

15.03 – 16.03 - Zilele 15-16 CANCUN – PARIS – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12.00 si depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispozitie pentru relaxare. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF651 cu destinatia Bucuresti via Paris. Decolare la ora 19:35, sosire la Paris la ora 11:10 (a doua zi). Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 18:20 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda la ora 22:10. Sfarsitul pachetului de servicii.

Date de plecare: 01 Martie

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

  • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
  • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
  • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
  • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti
  • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
  • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
Servicii incluse

Bilete de avion Bucuresti – Mexico City & Cancun – Bucuresti (via Paris), Compania Air France
14 nopti cazare hoteluri 3*, 4* si 5* astfel:
3 nopti la hotel Fiesta Americana Reforma 5* Mexico City sau similar
e conform programului - preparatele servite la mesele principale au specific local, bauturile nu sunt incluse la pranz si cina cu exceptia All Inclusive
14 mic dejun, 06 pranzuri, 06 cine, 03 all inclusive
Transport cu autocar local pe toata durata programului
Excursiile zilnice si tururile prevazute in program
Biletele de intrare la obiectivele principale din program
Ghid local la dispozitie pentru toate zilele de tururi si excursii (mai putin zilele de sejur)
Transfer Aeroporturi – Hoteluri – Aeroporturi
Insotitor de grup 2 nopti la hotel Mision de Los Angeles 4* Oaxaca sau similar
1 noapte la hotel Holiday Inn Express la Marimba 3* sau similar Tuxtla Gutierrez
2 nopti la hotel Plaza Magnolias 4* San Cristobal sau similar
1 noapte la hotel Mision Palenque 4* Palenque sau similar
1 noapte la hotel Gamma de Fiesta Inn Malecon 4* Campeche sau similar
1 noapte la hotel El Espanol Paseo de Montejo 5* Merida sau similar
3 nopti la hotel Fiesta Americana Condesa 5* (camere premium garden view) sau similar Cancun

Servicii neincluse

Taxele de aeroport si combustibil: 499 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul), intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
bacsisuri pentru ghizi locali si soferi: 50 Euro/persoana/sejur (se achita la fata locului la inceputul excursiei)


Tariful este valabil la data afisarii pe site, in limita locurilor disponibile. Pentru plecari din alte orase va rugam sa ne specificati aeroportul preferat.

CERE OFERTA

Completează formularul de mai jos și rezervă-ți vacanța mult dorită cât mai este disponibilă.


Specifica cate persoane calatoresc si varsta copiilor, daca este cazul, iar noi verificam tariful si revenim pe email pentru confirmare. Prin prezenta cerere, îmi exprim in mod explicit ACORDUL cu privire la prelucrarea datelor personale, publicat aici


Informații utile de călătorie

Taxele de oras, cuprinse intre 0,5 – 7 € /persoana/noapte, nu sunt incluse in pretul ofertei. Ele se percep si platesc direct la receptia hotelului.

In momentul rezervarii, biletele de avion se cumpara. Renuntarea la pachetul rezervat duce la pierderea avansului platit.

Compania aeriana are dreptul de a modifica orele/datele de zbor fara a cere acordul agentiilor de turism. Agentia de turism nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri aparute. Pentru aceste intarzieri, compania aeriana este obligata sa asiste turistii conform regulamentului Parlamentului European nr. 261/04.

ABONARE NEWSLETTER

Share via